Questions and Answers About the NYSC Camp

Spread the love

Below are some of the important questions and answers about the NYSC camp.

1.Que: Are we going to be given pillows and foam in camp? 
Ans: No pillows, no foam, you will only be given mattresses.

2. Que: Which bunk is the best, up or lower bunk? 
Ans: Well, it depends on your taste. In order to avoid mistake, read up bunk analysis, so that you can make your perfect choice.

3. Que: For people going with mosquito nets, what if you are given up-bunk, how would you find tent poles? 
Ans: Don’t worry about tent poles, just go to camp with your mosquito net, you will be amazed with inventions.

4. Que: Should I go with Condoms, I heard that sometimes corpers will be given some Condoms? 
Ans: Yes, some camps still give out condoms during ‘HIV campaign’, but not for you to use it in camp. You will be decamped if found having intercourse. So, even if you are given condoms or you come with your own, wait until after camp before you use it.

5. Que: Are there thieves in camp? 
Ans: Yes, you must be careful with your properties, if you watch your clothes, don’t stay far from it until it’s dry.

6. Que: Are there saloon in camp? 😎
Ans: Yes, for both guys and ladies to barb and make their hair in mami market.

7. Que: Is there any provision for ironing and dry cleaning in camp? 
Ans: Yes, there are a lot of dry cleaners, just give them your clothes and they will do justice to it.

Read Also   NYSC Dismisses 2 Corps Members For Refusing to Wear Shorts, CAN Reacts

8. Que: Is there any provision for charging phone? 
Ans: No, but you can pay about ₦50 to fully charge it in mami market.

9. Que: Is attending churches on Sunday compulsory? 
Ans: No, it’s not! On Sundays you are permitted to dress with casual wears till 2/3pm.

10. Que: If white shirts and shorts is the main dress code in camp, then what of time for sports in the evenings? 
Ans: That’s why it is advisable to buy at least 2 whites shorts and shirts when coming to camp to add to another 2 that will be given to you.

11. Que: How many days will I stay in the NYSC camp 
Ans: 21 days (3 weeks) The 21st day is the camp pass out.

12. Que: After camp, what next? 
Ans: After camp, you will be posted to a Place (PPA) for your Primary Assignments. That’s where you will continue till you complete your service, no more going back to camp.

13. Que: How can I safeguard my money, phones and other important items in camp?
Ans: Let your waist purse be with you at all times even when sleeping, taking your bath and doing your laundry.

14. Que: Can guys visit female dorms/hotels? 
Ans: NO, it is serious offence, just control your babe with a phone calls.

15. Que: Safeguarding one’s clothing. What’s the best way to mark your wears? 
Ans: Use permanent marker to write your state codes on your clothes, cap and other accessories.

16. Que: Can we go outside the camp gate? 
Ans: No, once you enter camp, there’s no exit except for nursing mothers and pregnant women.

Read Also   NYSC - President Buhari Signs Bill Stopping Engineering Graduates from Teaching

17. Que: Can one enter camp a day before the opening? let’s say you’re from Enugu going to serve in Sokoto state? 
Ans: Yes, you can. In fact, it’s the best.

18. Que: How do camp hostels look like? 
Ans: It like a big hall, you will have about 300 people as your roommate and some camps are in blocks, say like 100 per block and some 500 roommates 😂

19. Que: If you’re an instrumentalist, can you go to camp with your guitar or piano to be used in church, mosque etc? 
Ans: Yes, you can.

20. Are pregnant women and nursing mothers allowed in camp? 
Ans: No, there is no provision to keep them in camp, they are to return home after camp registration.

Do you have other questions?, If Yes; Ask by using the comment section bellow, Our Admin will clear your doubts

Be the first to comment

Leave a Reply

We Love Comment




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.